Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

CAO en prijsontwikkeling schoonmaak 2020

Afgelopen jaar werden er opnieuw afspraken gemaakt tussen bonden en werkgevers, wat leidde tot een nieuwe CAO, tot en met juni 2021. Het gemeenschappelijk belang van bonden, werkgevers en betrokkenen is een sterke, gezonde en volwassen branche, met voldoende medewerkers, duurzaamheid, pensioen afspraken en overige, goede afspraken. Een gezamenlijk, maatschappelijk belang. Verantwoord werken, verantwoord werk hebben (zowel medewerkers die een volwassen boterham verdienen en schoonmaakbedrijven die zo professioneel mogelijk opereren). Met als bijkomend voordeel van een aantrekkelijke branche, een zo klein mogelijk personeelstekort.

Prinsjesdag gaat onherroepelijk gevolgen hebben voor de schoonmaak sector. De wet WAB bijvoorbeeld heeft zijn uitwerking op schoonmaakbedrijven. Bij uitstek is de schoonmaakbranche namelijk een branche van menselijke arbeid. Verloop in arbeidsovereenkomsten in de schoonmaak is de branche niet vreemd.  Veel schoonmaakondernemers zien de bui al hangen.

Onlangs deden zowel de vakbladen servicemanagement en cleantotaal een onderzoek, waarbij de conclusie was dat de gemiddelde stijging tussen de 3,5% en de 8% uit zal gaan komen. Deze verhogingen zullen, ongeacht het werkelijke percentage, dringend noodzakelijk zijn voor een gezonde en professionele bedrijfsvoering. Onze sector kent jaarlijks vele (loongerelateerde) pieken als vakantiegeld, de vakantieperiode, eindejaarsuitkering en, nieuw in 2020, een verplichte vrije dag op de verjaardag.

Ook Vesto ontkomt niet aan het doorrekenen van de gevolgen en de uitwerking van deze CAO gerelateerde perikelen, in lijn met de marktontwikkelingen. Wij informeren onze opdrachtgevers op maat, zoals gebruikelijk.

← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190