Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn

Onlangs publiceerde het vakblad voor schoonmaak professionals CleanTotaal een artikel voor de zin en onzin van desinfecteren. Desinfecteren als het niet nodig is, kan zelfs gevaarlijk zijn.

Het is aannemelijk dat het corona virus zoals dat rond waaiert in ons land, enige tijd kan overleven op oppervlakken. Daarom is reiniging of desinfectie (mits juist uitgevoerd) een juiste methode om verspreiding van het virus in te dammen. Daarom is de trend veranderd van ‘zichtbaar schoon’ naar ‘hygiënisch veilig’.

Door de coronacrisis is ons schoonmaakgedrag veranderd. We begonnen de hele tijd alles schoon te maken of te desinfecteren. Niet altijd omdat het logisch is, maar in veel gevallen omdat het onze angst vermindert.

De behoefte wordt gevoeld te ontsmetten. Want dat lijkt veilig, maar is dat ook zo?

Alleen de eerste persoon die bijvoorbeeld de "ontsmette" deurklink aanraakt direct na de handeling, is veilig. Alle anderen die vervolgens de kruk aanraken, zijn alleen veilig als er tussendoor geen besmet persoon de deurkruk heeft aangeraakt. Een echt voorbeeld van nutteloze desinfectie, aldus het artikel.

Als desinfectie niet juist of onvolledig wordt uitgevoerd, bestaat het reële risico, dat micro-organismen resistent worden. Dat is al bekend bij antibiotica.   

Dan kan er sprake zijn van een nieuw probleem: mensen raken besmet en worden ziek omdat de desinfectans de bacterie niet meer doodt.

Lees hier het hele artikel uit Clean Totaal.

Sinds de uitbraak van het virus, levert Vesto een zg. Corona schoonmaak kit aan opdrachtgevers. Een kit, waarmee tussendoor verantwoord en veilig contact vlakken schoongemaakt kunnen worden.

Meer informatie? Wij vragen u het contactformulier hiernaast in te vullen, of bel direct 0251-441190.

← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190