Waar we ons mee bezig houden

Desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn

Onlangs publiceerde het vakblad voor schoonmaak professionals CleanTotaal een artikel voor de zin en onzin van desinfecteren. Desinfecteren als het niet nodig is, kan zelfs gevaarlijk zijn.

Het is aannemelijk dat het corona virus zoals dat rond waaiert in ons land, enige tijd kan overleven op oppervlakken. Daarom is reiniging of desinfectie (mits juist uitgevoerd) een juiste methode om verspreiding van het virus in te dammen. Daarom is de trend veranderd van ‘zichtbaar schoon’ naar ‘hygiënisch veilig’.

Door de coronacrisis is ons schoonmaakgedrag veranderd. We begonnen de hele tijd alles schoon te maken of te desinfecteren. Niet altijd omdat het logisch is, maar in veel gevallen omdat het onze angst vermindert.

De behoefte wordt gevoeld te ontsmetten. Want dat lijkt veilig, maar is dat ook zo?

Alleen de eerste persoon die bijvoorbeeld de "ontsmette" deurklink aanraakt direct na de handeling, is veilig. Alle anderen die vervolgens de kruk aanraken, zijn alleen veilig als er tussendoor geen besmet persoon de deurkruk heeft aangeraakt. Een echt voorbeeld van nutteloze desinfectie, aldus het artikel.

Als desinfectie niet juist of onvolledig wordt uitgevoerd, bestaat het reële risico, dat micro-organismen resistent worden. Dat is al bekend bij antibiotica.   

Dan kan er sprake zijn van een nieuw probleem: mensen raken besmet en worden ziek omdat de desinfectans de bacterie niet meer doodt.

Lees hier het hele artikel uit Clean Totaal.

Sinds de uitbraak van het virus, levert Vesto een zg. Corona schoonmaak kit aan opdrachtgevers. Een kit, waarmee tussendoor verantwoord en veilig contact vlakken schoongemaakt kunnen worden.

Meer informatie? Wij vragen u het contactformulier hiernaast in te vullen, of bel direct 0251-441190.

Uitbreiding werkzaamheden sector zorg en welzijn

Vesto breidt werkzaamheden zorgsector uit. Reguliere-, periodieke- en specialistische schoonmaak en bedrijfsdiensten onder één dak.

Vesto ontwikkeld veilig en gezond op de werkplek verder door

Veilig en gezond (terugkeren) op de werkplek: Vesto ontwikkeld concept verder door, door werken met air fogger: flexibel, razendsnel en tot wel 24 uur lang 99,99% ontsmetten van oppervlakken.

Linoleum vloeren periodiek opblokken

Een linoleum vloer is een behoorlijke investering en kan lang meegaan, mits het regelmatig en juist wordt onderhouden met de juiste werkmethoden en middelen. Door vakmanschap, blijvend resultaat en optimale uitstraling.

Stoom reinigen: hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën, virussen en andere verontreinigingen.

Stoom reinigen: een hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën en virussen. Met een stoom reiniger kunnen bovendien moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudiger worden gereinigd.

Schoonmaken mobieltjes en tablets, niet te onderschatten

Schoonmaken mobieltjes en tablets: noodzakelijk, niet te onderschatten en nog lang niet vanzelfsprekend als het gaat om bestrijden van bacterien en virussen al het coronavirus.

Corona en de terugkeer naar kantoor regelen

De corona pandemie, welke office of facility manager houdt het niet bezig. Terugkeer naar de werkplek organiseren? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Zoek de samenwerking met een extern schoonmaakbedrijf, juist nu!

De corona crisis kan voor organisaties serieuze risico’s, met gevolgen hebben. Kies daarom voor vakmanschap, continuïteit en  optimale invulling van het schoonmaakbudget. Kies voor een externe vakspecialist, juist nu.

Desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn

Vakblad schoonmaak artikel clean totaal: desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn, aldus Paul Harleman van Vileda Professional.

Laatste nieuws ontwikkelingen corona, schoonmaak en gebouw onderhoud

Persconferentie18 september corona: duidelijke signalen, serieuze aandacht voor schoonmaak en gebouw onderhoud

Nóg meer mobiliteit door inzet scooters bij Vesto

Nóg meer mobiliteit en flexibiliteit door inzet milieuvriendelijke scooters bij Vesto

Linoleum vloeren: onderhoud betekend behoud

Een linoleum vloer is, naast een houten vloer, één van de weinige vloersoorten waarvan de levensduur door specialistisch onderhoud, significant verlengt kan worden. Naast regulier schoonmaakwerk is vloerenonderhoud een ander specialisme van Vesto.

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!