Waar we ons mee bezig houden

Eerlijkheid duurt het langst

Eerlijkheid duurt het langst

In de nieuwe CAO is wederom veel aandacht voor de oudere werknemer. Vanaf dit jaar kunnen medewerkers 2 jaar voor de pensioenleeftijd eerder stoppen of minder werken. Want het werk in onze branche is nog steeds zwaar. 27% van alle schoonmakers heeft een matige tot slechte gezondheid. 20% kan de fysieke eisen niet aan en 13 % kan de mentale eisen niet aan.

Als werkgevers denken we al snel dat we het al zo goed mogelijk doen en we hebben weinig tijd/geld om er echt mee aan de slag te gaan. Door de ‘prijsduikers’ in de branche wordt er dan ook nog te vaak niet realistisch gecalculeerd. En daar is de werknemer de dupe van. Die moet waarmaken wat er beloofd is, koste wat kost. Dit staat ver af van het gezond ondernemerschap en de duurzame inzetbaarheid die ik na wil streven.

Want volgens mij begint het zorgen voor de oudere werknemer juist al vroeg, bij jonge mensen, preventie! Bij Vesto hebben we altijd al kort bij onze mensen gestaan, maar wij gaan hier nog intensiever mee aan de slag. Er komt extra FTE, beleid en een actieplan voor het hele bedrijf. We gaan onze medewerkers hier ook actief bij betrekken en gaan zwaar inzetten op nóg lagere drempels en nóg betere communicatie. Want als je iets weet, kun je er iets aan doen samen.

Maar dan zijn er nog de mensen die nu al wel wat ouder zijn en waarbij preventie te laat komt. Het is geen geheim dat we bij Vesto graag met oudere werknemers werken. Ze zijn betrouwbaar en ervaren en hebben een goede werkethos. We willen ze dus niet kwijt. Sterker nog, we nemen ze nu nog aan, ook als ze niet meer 100% alles kunnen doen, we kijken naar wat nog wél kan.

De laagste prijs kunnen we daarmee niet garanderen. Eerlijkheid en duurzaamheid voor een normale prijs, dat dan weer wel.

Wat we allemaal voor u kunnen verzorgen

De kern activiteit van Vesto is schoonmaakonderhoud. Maar we kijken ook graag samen verder. Een totaalpakket facilitaire diensten met één aanspreekpunt en de kwaliteit van Vesto zoals u van ons gewend bent.

Medische Zorg

Medische Zorg

Meer Informatie
Showroom & Winkel

Showroom & Winkel

Meer Informatie
Kantoor

Kantoor

Meer Informatie
VVE & Vastgoed

VVE & Vastgoed

Meer Informatie
Industrie

Industrie

Meer Informatie

Vanuit onze vestiging in Beverwijk bedienen wij 24 uur per dag en 7 dagen per week opdrachtgevers in de provincies Noord- en Zuid Holland.

Alkmaar
Amsterdam
Beverwijk
Den Haag
Haarlem
Leiden
Rotterdam
LOSKVSR SchoonmaakSchoonmakend NederlandCode Verantwoordelijk Marktgedrag