Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Linoleum vloeren: onderhoud betekend behoud


Een linoleum vloer is, naast een houten vloer, één van de weinige vloersoorten waarvan de levensduur door specialistisch onderhoud, significant verlengt kan worden. Naast regulier schoonmaakwerk is vloerenonderhoud een ander specialisme van Vesto.

Onderhoud is behoud, een gezegde wat zeker van toepassing is als het gaat om linoleum vloeren. Anders dan bijvoorbeeld PVC,

steen, beton of een gecoate vloer, kan linoleum voorzien worden van een beschermlaag, een zg. "polymeer". Dit is een kunststof beschermlaag, die het linoleum niet alleen een fraaie uitstraling geeft, maar ook de schoonmaak vergemakkelijkt (vuil hecht minder snel) en om dezelfde reden hygiënischer is.

Het aanbrengen van een nieuwe waslaag is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Het meubilair moet zoveel mogelijk uit de ruimte, er moeten meerdere lagen worden aangebracht, er is sprake van droogtijd. Vervolgens gaat het meubilair weer terug in de ruimte en is de ruimte weer klaar voor gebruik. 

Vanaf het weer in gebruik nemen van de vloer, heeft de schoonmaakleverancier de verantwoordelijkheid de vloer in top conditie te houden. Het dagelijkse stofwissen, stofzuigen en moppen zijn veel gebruikte werkmethodes. Echter na enige tijd, door gebruik, kan de waslaag plaatselijk, waar slijtage zichtbaar wordt, hersteld worden. Daarvoor zijn verschillende machines in te zetten.  

Hiermee wordt de nieuwe, grote beurt uitgesteld en de levensduur verder verlengt en daarmee de dure investering een vervangende vloer aan te moeten schaffen.

Benieuwd naar de aanpak van Vesto? Bel 0251-441190 of mail ons: info@vesto.nl


← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190