Waar we ons mee bezig houden

Linoleum vloeren: onderhoud betekend behoud


Een linoleum vloer is, naast een houten vloer, één van de weinige vloersoorten waarvan de levensduur door specialistisch onderhoud, significant verlengt kan worden. Naast regulier schoonmaakwerk is vloerenonderhoud een ander specialisme van Vesto.

Onderhoud is behoud, een gezegde wat zeker van toepassing is als het gaat om linoleum vloeren. Anders dan bijvoorbeeld PVC,

steen, beton of een gecoate vloer, kan linoleum voorzien worden van een beschermlaag, een zg. "polymeer". Dit is een kunststof beschermlaag, die het linoleum niet alleen een fraaie uitstraling geeft, maar ook de schoonmaak vergemakkelijkt (vuil hecht minder snel) en om dezelfde reden hygiënischer is.

Het aanbrengen van een nieuwe waslaag is een arbeidsintensieve aangelegenheid. Het meubilair moet zoveel mogelijk uit de ruimte, er moeten meerdere lagen worden aangebracht, er is sprake van droogtijd. Vervolgens gaat het meubilair weer terug in de ruimte en is de ruimte weer klaar voor gebruik. 

Vanaf het weer in gebruik nemen van de vloer, heeft de schoonmaakleverancier de verantwoordelijkheid de vloer in top conditie te houden. Het dagelijkse stofwissen, stofzuigen en moppen zijn veel gebruikte werkmethodes. Echter na enige tijd, door gebruik, kan de waslaag plaatselijk, waar slijtage zichtbaar wordt, hersteld worden. Daarvoor zijn verschillende machines in te zetten.  

Hiermee wordt de nieuwe, grote beurt uitgesteld en de levensduur verder verlengt en daarmee de dure investering een vervangende vloer aan te moeten schaffen.

Benieuwd naar de aanpak van Vesto? Bel 0251-441190 of mail ons: info@vesto.nl


Uitbreiding werkzaamheden sector zorg en welzijn

Vesto breidt werkzaamheden zorgsector uit. Reguliere-, periodieke- en specialistische schoonmaak en bedrijfsdiensten onder één dak.

Vesto ontwikkeld veilig en gezond op de werkplek verder door

Veilig en gezond (terugkeren) op de werkplek: Vesto ontwikkeld concept verder door, door werken met air fogger: flexibel, razendsnel en tot wel 24 uur lang 99,99% ontsmetten van oppervlakken.

Linoleum vloeren periodiek opblokken

Een linoleum vloer is een behoorlijke investering en kan lang meegaan, mits het regelmatig en juist wordt onderhouden met de juiste werkmethoden en middelen. Door vakmanschap, blijvend resultaat en optimale uitstraling.

Stoom reinigen: hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën, virussen en andere verontreinigingen.

Stoom reinigen: een hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën en virussen. Met een stoom reiniger kunnen bovendien moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudiger worden gereinigd.

Schoonmaken mobieltjes en tablets, niet te onderschatten

Schoonmaken mobieltjes en tablets: noodzakelijk, niet te onderschatten en nog lang niet vanzelfsprekend als het gaat om bestrijden van bacterien en virussen al het coronavirus.

Corona en de terugkeer naar kantoor regelen

De corona pandemie, welke office of facility manager houdt het niet bezig. Terugkeer naar de werkplek organiseren? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Zoek de samenwerking met een extern schoonmaakbedrijf, juist nu!

De corona crisis kan voor organisaties serieuze risico’s, met gevolgen hebben. Kies daarom voor vakmanschap, continuïteit en  optimale invulling van het schoonmaakbudget. Kies voor een externe vakspecialist, juist nu.

Desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn

Vakblad schoonmaak artikel clean totaal: desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn, aldus Paul Harleman van Vileda Professional.

Laatste nieuws ontwikkelingen corona, schoonmaak en gebouw onderhoud

Persconferentie18 september corona: duidelijke signalen, serieuze aandacht voor schoonmaak en gebouw onderhoud

Nóg meer mobiliteit door inzet scooters bij Vesto

Nóg meer mobiliteit en flexibiliteit door inzet milieuvriendelijke scooters bij Vesto

Linoleum vloeren: onderhoud betekend behoud

Een linoleum vloer is, naast een houten vloer, één van de weinige vloersoorten waarvan de levensduur door specialistisch onderhoud, significant verlengt kan worden. Naast regulier schoonmaakwerk is vloerenonderhoud een ander specialisme van Vesto.

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!