Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Loonsverhoging schoonmakers per 1 juli

RAS OSB FNV schoonmaak CNV schoonmaak

Loonsverhoging voor medewerkers schoonmaakbedrijven per 1 juli 2016

De CAO (collectieve arbeidsovereenkomst) voor het Schoonmaak- en glazenwassers-bedrijf regelt de arbeidsvoorwaarden voor werknemers uit de schoonmaakbranche. Het is een overeenkomst tussen werkgeversorganisaties en werknemersbonden, waarin afspraken over arbeidsvoorwaarden schriftelijk en bindend zijn vastgelegd. Een cao komt tot stand na onderhandelingen tussen betrokken partijen. In de schoonmaakbranche geldt de CAO 2014-2016 voor de hele bedrijfstak, omdat deze algemeen verbindend is verklaard.

De huidige CAO voor het schoonmaak- en glazenwassersbedrijf loopt eind dit jaar af en kent een looptijd van drie jaar. Eén van de uitkomsten van de CAO onderhandelingen was een loonstijging, verdeeld over deze drie jaar, van omgerekend ruim 6% bruto. Afgesproken is dat deze loonsverhogingen niet per januari maar per juli van het lopende jaar wordt doorgevoerd. Dit komt mede omdat de huidige CAO niet op 1 januari 2014 is ontstaan maar later in het jaar. De laatste loonstijging voortkomend uit de huidige CAO is per 1 juli aanstaande (2% bruto).

Voor schoonmaakbedrijven betekend deze loonkostenstijging ook direct dat de kostenstructuur per deze datum veranderd. Loonkosten zijn immers het leeuwendeel van uurtarieven van schoonmaakbedrijven. Hierdoor is het (veelal) ook noodzakelijk deze loonkostenstijging mee te nemen in de kostprijsberekening. Dit telt onder de huidige CAO voor alle schoonmaakbedrijven, omdat de CAO algemeen verbindend is verklaard.

Bijgaand de tabel met daarin de bruto en netto loonkostenstijging.

Jaar

Bruto loonstijging

Netto loonkostenstijging

Per 1 juli 2014

2%

1,05%

Per 1 juli 2015

2%

1,85%

Per 1 juli 2016

2%

2,00%

Bronnen:

www.ras.nl

www.osb.nl

/www.fnv.nl/sector-en-cao/alle-sectoren/sch...

www.cnvvakmensen.nl/caos/schoonmaak


← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190