Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Nieuwe CAO schoonmaak 2017

Schoonmaak CAO

Branchevereniging OSB en de leden van vakbonden CNV en FNV hebben onlangs een akkoord bereikt omtrent een nieuwe schoonmaak CAO ,voor ca. 120.000 schoonmakers.

Er is een tweejarige cao bereikt, van 1 januari 2017 tot 1 januari 2019. De lonen stijgen met in totaal 3,75%. Daarnaast gaat de eindejaarsuitkering in december 2017 iets omhoog (van 2,2% naar 2,4%) voor schoonmakers met 8 of meer dienstjaren.

Aan scholing van medewerkers wordt in de nieuwe CAO opnieuw aandacht geschonken . "Dat geld gaan we gebruiken voor schoonmakers die graag een cursus of opleiding willen volgen, zodat ze daarmee ook een nieuwe stap in hun loopbaan kunnen maken”, zegt onderhandelaar Jan Kampherbeek van CNV Vakmensen.

Verder starten de komende periode een aantal belangrijke projecten. Er wordt onderzoek gedaan naar mogelijkheden tot het verbreden van werkzaamheden voor schoonmakers. Bijvoorbeeld andere facilitaire diensten zoals post rondbrengen, cateringwerkzaamheden, planten verzorgen of klein onderhoud worden onderzocht. Daarnaast komt er ook een nieuw onderzoek naar werkdruk bij schoonmakers.


Vesto vind een nieuwe CAO voor de gehele schoonmaaksector belangrijk. Als alle werkgevers in onze branche dezelfde uitgangspunten moeten hanteren bij het ondernemen, is dat gezond voor onze branche.

Binnenkort meer over de details van de nieuwe CAO 2017-2019.

← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190