Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Schoonmaakbranche november 2013

Echt heel koud is het nog niet, de jaarwisseling lijkt nog ver weg, maar over zes weken is 2013 geschiedenis en maakt ook de schoonmaakbranche zich inmiddels op voor een nieuw jaar.Kenmerkend voor deze periode is dat onze branche CAO ook verloopt op 31 december 2013. De huidige cao kende een looptijd van 2 jaar. Op 8 november zijn de bonden FNV en CNV en de werkgeversvereniging OSB om de tafel gegaan om gezamenlijk voor werkgevers, schoonmaak medewerkers, glazenwassers en kantoor personeel een nieuw gezamenlijk akkoord te bereiken over arbeidsvoorwaarden. Op dit moment geldt de schoonmaak CAO voor de hele sector middels een zg. algemeen verbinden verklaring. Deze vervalt op 31 december 2013.

OSB, Uitgangspunt cao OSB FNV Uitgangspunt cao FNV en CNV Uitgangspunten cao CNV hebben allemaal ideeën hoe de nieuwe cao eruit zou moeten zien. Als u op de links klikt, komt u automatisch terecht op de uitgangspunten van alle partijen die zich bezig houden met de nieuwe CAO.

Wij vinden het belangrijk als middelgrote MKB onderneming, dat de schoonmaakbranche in rustig verkeert, dat onze medewerkers de gelegenheid krijgen het werk op een gezonde manier en gezonde werkdruk dagelijks uit kunnen voeren om zo te kunnen werken aan langlopende relaties, tevreden opdrachtgevers en een laag personeelsverloop. Hier zijn onze opdrachtgevers en onze organisatie bij gebaat. Daarom hopen wij ook dat er snel een akkoord over een nieuwe cao kan worden bereikt, zodat opdrachtgevers, werkgevers en werknemers snel weten waar zij aan toe zijn.

Een ander actueel onderwerp is het wel of niet in besteden van schoonmaakonderhoud bij overheidsgebouwen. Dat houdt in dat de overheid een zg. "rijksschoonmaakdienst" op wil zetten voor deze gebouwen en de schoonmaak in eigen beheer zou willen nemen. Als MKB organisatie vinden wij dat alles zou moeten draaien om tevreden opdrachtgevers, groot of klein, goed functionerende medewerkers en goed en regelmatig klanten contact.

De komende periode werken wij een nieuwe innovatie uit, om beleving van gebruikers in de gebouwen waar wij schoonmaakonderhoud verzorgen te kunnen meten. Blijf ons dus volgen!


← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190