Direct een offerte: 0251 - 44 11 90

Te verwachten prijsstijging per januari 2014

Per 1 januari zal er sprake zijn van een veranderde kosten structuur in de tarieven, voor elk schoonmaakbedrijf. De oorzaken hiervan liggen onder meer in wijzigende CAO afspraken. Op basis van de eisen van de bonden (CNV 5,5% in 2 jaar tijd en FNV 3% in 2014 of € 0,50 op het uurloon van medewerkers, wat 4,75% zou inhouden) is op dit moment de verwachting minimaal 3,5% tot 4% (met een slag om de arm), zo valt uit de media op te maken.

Naast stijgingen in de uurlonensfeer is het afgelopen jaar ook de wet uniform loonbegrip (kortweg wet WUL) ingevoerd, een nieuwe maatregel van het kabinet. Feitelijk was dit bedoeld als instrument tot administratieve lastenverlichting, doch pakt dit voor branches met veel parttime medewerkers kostenverhogend uit, dat is afgelopen jaar gebleken. De schoonmaakbranche mag hier absoluut toe gerekend worden, waar het merendeel van de medewerkers parttime werkt. De reden van de kostenstijging is de afschaffing van de franchise bij de WW-Awf premie. Hierdoor moet in tegenstelling tot voorgaande jaren opeens over het volledige loon premie afgedragen worden, waar voorheen dus eerst de franchise kon worden verrekend. De gevolgen van deze nieuwe loonkostenverhogende maatregel  van het kabinet is afgelopen jaar duidelijk geworden. Daarnaast stijgen ook een aantal andere sociale lasten. 

In onderstaande artikelen kunt u meer lezen over dit onderwerp.

artikel service management november 2013

artikel schoonmaak journaal november 2013

Lees ook: waaróm het Keurmerk OSB nou zo belangrijk is

← terug
Direct Offerte Aanvragen

Vraag vrijblijvend een schoonmaak offerte aan. Vul onderstaand formulier in of bel direct 0251-441190.

Een schone werkomgeving draagt bij aan de beleving en uitstraling van elke onderneming

Bent u van plan uw schoonmaak of bedrijfsdiensten anders te organiseren? Een gesprek kost u niets en kan veel opleveren. Bel 0251-441190