Waar we ons mee bezig houden

Zoek de samenwerking met een extern schoonmaakbedrijf, juist nu!

De corona crisis kan voor organisaties serieuze risico's, met gevolgen hebben. Kies daarom voor vakmanschap, continuïteit en optimale invulling van het schoonmaakbudget. Kies voor een externe vakspecialist, juist nu.

Schoonmaak uitbesteden, op het eerste gezicht een kostenpost wat niet altijd als noodzakelijk wordt gezien. De afweging kan gemaakt worden om het (tijdelijk) niet uit te besteden en zo een besparing te realiseren. Uiteindelijk kan het echter meer kosten om het in eigen beheer te doen dan het in eerste instantie lijkt.

Schoonmaak is een vak. Niet voor niets staan er meerdere passages in de schoonmaak CAO over het laten volgen van opleidingen door medewerkers van het schoonmaakbedrijf. En daar begint het. Opgeleide schoonmakers zijn vakmensen, die dagelijks op objecten komen en oog hebben voor schoonmaak en bedrijfsdiensten. Ze weten als geen ander wat ze waar moeten gebruiken als het gaat om middelen, materialen en machines. Ze hebben oog voor vervuiling, lezen het gebouw als het ware. En zorgen zo voor een prettige en tegenwoordig vooral veilige omgeving.

Daarnaast doen schoonmakers het schoonmaakwerk op de afgesproken tijden. En niet "als er even tijd over is". Veelal vaste medewerkers, niet degene die even tijd over heeft. Laat staan naast de eigen werkzaamheden, die vanzelfsprekend te allen tijde voor gaan, het betreft immers de core business van het bedrijf, waar de eigen medewerkers in hoofdzaak met bezig moeten zijn. Het is ook altijd lastig de eigen medewerker aan te spreken op de schoonmaak. Is de schoonmaak uitbesteed, zijn er vaste afspraken over wat en wanneer.

Naast het voordeel van vastigheid met de schoonmaak en meer tijd voor de focus kunnen hebben op de eigen bedrijfsvoering, heeft het schoonmaakbedrijf vaak een breed aanbod. Zoals bijvoorbeeld het leveren van sanitaire benodigdheden, het printpapier bijvullen, de planten water geven, sneeuw ruimen, de koelkasten bijhouden, iemand voor de lunch verzorgen, de koffie apparaten laten schoonmaken. Heeft u meerdere uren een schoonmaker over de vloer, kunnen delen van het gebouw ook meerdere keren per dag schoongemaakt worden. Deurkrukken, toiletten, wachtruimtes bijvoorbeeld. Zo is er meer zekerheid als het gaat om aandacht voor de schoonmaak. In deze tijd onmiskenbaar belangrijk.

Is er een externe schoonmaker aanwezig, is er aandacht voor de schoonmaak, wat uitstraalt naar bezoekers en gebruikers van het gebouw. Een vertrouwd gevoel een vakman of vrouw over de vloer te hebben.

Schoonmakers voelen zich verantwoordelijk  het object waar zij werken. Zonder schoonmaakwerk is het uiteindelijk niet meer mogelijk ergens te verblijven. Schoonmakers zijn begin dit jaar benoemd door onze minister president tijdens het uitbreken van de Corona crisis. Schoonmaak is benoemd tot een cruciaal beroep, wat betekend onmisbare ondersteuning. zonder schoonmaak, geen maatschappij.

Vesto verzorgd graag een optimaal aanbod, passend bij de situatie. Wij maken graag tijd vrij om van gedachten te wisselen. Spreekt onze visie u aan? Dan verzorgen wij een passend voorstel. Wilt u direct contact met ons opnemen? 0251-441190 of info@vesto.nl. Ook heeft u de mogelijkheid ons contactformulier hiernaast in te vullen.  

Uitbreiding werkzaamheden sector zorg en welzijn

Vesto breidt werkzaamheden zorgsector uit. Reguliere-, periodieke- en specialistische schoonmaak en bedrijfsdiensten onder één dak.

Vesto ontwikkeld veilig en gezond op de werkplek verder door

Veilig en gezond (terugkeren) op de werkplek: Vesto ontwikkeld concept verder door, door werken met air fogger: flexibel, razendsnel en tot wel 24 uur lang 99,99% ontsmetten van oppervlakken.

Linoleum vloeren periodiek opblokken

Een linoleum vloer is een behoorlijke investering en kan lang meegaan, mits het regelmatig en juist wordt onderhouden met de juiste werkmethoden en middelen. Door vakmanschap, blijvend resultaat en optimale uitstraling.

Stoom reinigen: hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën, virussen en andere verontreinigingen.

Stoom reinigen: een hoog niveau hygiëne, duurzaam en effectief bij aanpak bacteriën en virussen. Met een stoom reiniger kunnen bovendien moeilijk bereikbare plaatsen eenvoudiger worden gereinigd.

Schoonmaken mobieltjes en tablets, niet te onderschatten

Schoonmaken mobieltjes en tablets: noodzakelijk, niet te onderschatten en nog lang niet vanzelfsprekend als het gaat om bestrijden van bacterien en virussen al het coronavirus.

Corona en de terugkeer naar kantoor regelen

De corona pandemie, welke office of facility manager houdt het niet bezig. Terugkeer naar de werkplek organiseren? Kijk hier naar de mogelijkheden.

Zoek de samenwerking met een extern schoonmaakbedrijf, juist nu!

De corona crisis kan voor organisaties serieuze risico’s, met gevolgen hebben. Kies daarom voor vakmanschap, continuïteit en  optimale invulling van het schoonmaakbudget. Kies voor een externe vakspecialist, juist nu.

Desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn

Vakblad schoonmaak artikel clean totaal: desinfecteren als het niet nodig is, kan gevaarlijk zijn, aldus Paul Harleman van Vileda Professional.

Laatste nieuws ontwikkelingen corona, schoonmaak en gebouw onderhoud

Persconferentie18 september corona: duidelijke signalen, serieuze aandacht voor schoonmaak en gebouw onderhoud

Nóg meer mobiliteit door inzet scooters bij Vesto

Nóg meer mobiliteit en flexibiliteit door inzet milieuvriendelijke scooters bij Vesto

Linoleum vloeren: onderhoud betekend behoud

Een linoleum vloer is, naast een houten vloer, één van de weinige vloersoorten waarvan de levensduur door specialistisch onderhoud, significant verlengt kan worden. Naast regulier schoonmaakwerk is vloerenonderhoud een ander specialisme van Vesto.

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!

Kies voor belangrijk werk! Kies voor werken bij Vesto!