Waar we ons mee bezig houden

Keurmerk Verantwoord Schoon

Het "Keurmerk Verantwoord Schoon" is geïnitieerd door Stichting LOSK (landelijk Orgaan Schoonmaak en Kwaliteit).

Er zijn veel keurmerken maar een feit is dat die alleen maar kijken naar de theoretische invulling van processen.
Het LOSK-KVS keurmerk is het enige praktijkkeurmerk en daarbij gaat het er niet om of u alles op papier goed ingeregeld heeft maar of het in de praktijk ook zo uitgevoerd wordt.

Wat onderscheid het keurmerk LOSK van andere keurmerken:

· Aantoonbaar dat er op verantwoorde wijze wordt schoongemaakt en dus een hygiënisch verantwoorde omgeving wordt achtergelaten door het schoonmaakbedrijf.
Ook weet u nu zeker dat er op maatschappelijk verantwoorde wijze schoongemaakt wordt. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat geeft zekerheid over veiligheid, arbo, milieu.

· De werkzaamheden worden daadwerkelijk getoetst door een onafhankelijke organisatie op de eerder genoemde onderdelen. Aantoonbaar is dat gebeurd wat afgesproken is, dat dat op (maatschappelijk) verantwoorde wijze gebeurd en dat dat op schoonmaak-technisch juiste wijze wordt gedaan..

· Bij onze medewerk(st)ers doordat ook zij weten dat er toezicht gehouden wordt op maatschappelijk verantwoord ondernemen. ( gezondheid, arbo, veiligheid en milieu )

Met het keurmerk is aangetoond dat een externe onafhankelijke organisatie heeft gecontroleerd en aangetoond dat er op verantwoorde- en technisch juiste wijze is schoongemaakt. Een hele geruststelling!

Verantwoord betekent;

· op technisch juiste wijze gereinigd;

· op maatschappelijk verantwoorde wijze gereinigd;

· op arbotechnisch verantwoorde wijze gereinigd;

· op milieuverantwoorde wijze gereinigd;

· conform de afspraken gereinigd (werkprogramma/opleverstaat).

LOSKVSR SchoonmaakSchoonmakend NederlandCode Verantwoordelijk Marktgedrag