Waar we ons mee bezig houden

A trip down memory lane Deel 1

A trip down memory lane

Stefan de Loos

Soms, als je graag doet wat je doet, kom je in een nostalgische bui en is het leuk om eens terug te kijken. In 3 korte delen neem ik jullie graag eens mee op een trip down memory lane.

Deel 1

Het was niet gepland, het was niet mijn opzet maar zo’n 30 jaar geleden stond ik toch in eens met mijn handen in het sop. Wie had kunnen denken dat dit het begin zou zijn van een carrière en ondernemerschap in de schoonmaak. Ik volgde de basisopleiding (later volgden ook de opleidingen van het midden en hoger kader) en leerde alles over machines, materialen en middelen, werk methodes. Ik had het nooit willen missen en stimuleer vandaag de dag nog elke medewerker die in dienst komt, de basiscursus te volgen.

Al snel stuurde ik als piepjonge voorman een team van 12 man aan bij een grote confectiegroothandel in Sloterdijk. Taken verdelen, improviseren, medewerkers begeleiden, contact met de opdrachtgever. Vallen en weer opstaan, leer momenten, zelf mee poetsen. Vloeren in de was zetten, tapijt leren reinigen, glasbewassing, noem het maar op. Ik vond het geweldig.

Later kwamen stappen richting ondernemerschap (waarover in de volgende delen meer), maar de eerste jaren hebben een grote invloed gehad op wat voor soort bedrijf Vesto nu is, voor opdrachtgevers, maar ook voor onze medewerkers. De trots voor het vak voel ik al 30 jaar vanuit mijn tenen en dat dragen we als bedrijf uit. Ik ben dankbaar voor de jaren dat ik zelf veel op de werkvloer stond. De relatie met mijn medewerkers is daardoor gebaseerd op wederzijds respect. Dat vind ik tot op de dag van vandaag heel belangrijk!

LOSKVSR SchoonmaakSchoonmakend NederlandCode Verantwoordelijk Marktgedrag